Haarverzorging

Wat is Olaplex?

Olaplex is het enige product op de markt dat, met een heel speciaal molecuul, de beschadigde zwavel- en zoutverbindingen in het haar kan herstellen. Wanneer het haar wordt blootgesteld aan hitte en chemische behandelingen, verzwakt het en heeft het vervolgens de neiging om te breken. Maar door Olaplex te gebruiken, wordt de schade aanzienlijk verminderd. […]

Olaplex is het enige product op de markt dat, met een heel speciaal molecuul, de beschadigde zwavel- en zoutverbindingen in het haar kan herstellen. Wanneer het haar wordt blootgesteld aan hitte en chemische behandelingen, verzwakt het en heeft het vervolgens de neiging om te breken. Maar door Olaplex te gebruiken, wordt de schade aanzienlijk verminderd.

Alle producten bevatten hetzelfde hoofdingrediënt, zij het in verschillende doseringen. Een complete Olaplex-behandeling bestaat uit drie stappen. In eerste instantie werden Olaplex No. 1 en 2 ontwikkeld voor professioneel salongebruik, terwijl Olaplex No. 3 bedoeld is om nadien thuis te gebruiken. Het is echter een optie om alle producten te kopen en thuis zelf en op eigen risico met de producten te experimenteren. 

Bekijk ook ons enorme aanbod aan Olaplex

Stap 1 en 2: Olaplex No. 1 + No. 2 

Moet je een chemische behandeling ondergaan, maar wil je tegelijkertijd je haar verzorgen? Dan zijn Olaplex No. 1 en 2 vereist. Olaplex No. 1 Bond Multiplier wordt gebruikt in combinatie met chemische behandelingen en heeft als doel het haar te beschermen en te herstellen, terwijl het wordt behandeld. Olaplex No. 2 Bond Perfector wordt na de chemische behandeling gebruikt om de kracht en structuur van het haar te herstellen. Het is geen vereiste dat je een chemische behandeling moet hebben ondergaan om de producten te gebruiken, maar dan voel je pas echt het verschil. Beide producten kunnen ook als “standalone” gebruikt worden als je haar gewoon beschadigd is en een oppepper nodig heeft. 

Stap 3: Olaplex No. 3 

Olaplex No. 3 Hair Perfector vormt stap 3 in het proces en kan met voordeel worden gebruikt na stap 1 en 2, omdat dit het effect verlengt. Het is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en is bedoeld voor alle haartypes. Maar het is vooral geschikt voor beschadigd haar. Het product werkt als een voedend en versterkend haarmasker, maar is niet te vergelijken met andere haarmaskers. In tegenstelling tot een gewoon haarmasker, dat vaak een tijdelijk effect heeft, heeft Olaplex namelijk een langduriger effect. 

En dan nu het allerbelangrijkste…

De grote test – werkt een Olaplex-behandeling?

Ik heb Olaplex No. 3 getest! 

Mijn haar was, na een paar koude wintermaanden zonder kapper, droog en saai geworden om naar te kijken. Na 4 weken de Olaplex-behandeling te hebben gebruikt, ziet mijn haar er al veel levendiger en gezonder uit. Ik föhn en style mijn haar dagelijks, omdat het op sommige plaatsen de neiging heeft om te golven – maar dat is helemaal niet meer nodig. Mijn haar kammen is veel gemakkelijker geworden en de punten zijn niet gespleten, zoals voorheen wel het geval was. De conclusie is dus JA – het werkt en ik denk dat het het geld waard is! Dus als je je haar kleurt of dagelijks een föhn of stijltang gebruikt, kan dit product je nieuwe beste vriend worden. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het effect voor jou hetzelfde zal zijn als voor mij, aangezien haar individueel is en het resultaat afhankelijk is van de geschiedenis van het haar. 

Olaplex voor en na

Beide foto’s zijn genomen na het wassen en föhnen van mijn haar. Ik heb geen stijltang of verzachtende producten gebruikt. Dit is het resultaat van maar 4 weken Olaplex No. 3!

Hoe gebruik je Olaplex No. 3

  • Breng het masker aan op handdoekdroog haar en laat het 10-30 minuten intrekken. Ik gebruikte een kam om het product door mijn haar te verdelen. 
  • Spoel je haar grondig en was het zoals je gewend bent. Het is aan te raden om shampoo en conditioner van Olaplex te gebruiken om het optimale effect te bereiken, maar je kunt ook zonder probleem een gewone shampoo en conditioner gebruiken. 
  • Gebruik het masker eenmaal per week. Als je haar erg in de war is, is het aan te raden om het 3 keer per week te gebruiken. De duurzaamheid van het product hangt af van hoe lang en hoeveel haar je hebt en hoe vaak je ervoor kiest om het te product gebruiken. 

Vind Olaplex No. 3 hier!