Huidverzorging

Handleiding voor het geval dat: zonnebrand behandelen

Nu de lente en de zomer voor de deur staan, is het verleidelijk om in de buitenlucht wat kleur op te doen voor je bleke winterhuid. Hoewel een warmere kleur in de zomer voor velen een duidelijk doel is, kan de zon snel schadelijk worden en tot zonnebrand leiden. Als dat het geval is, moet […]

Nu de lente en de zomer voor de deur staan, is het verleidelijk om in de buitenlucht wat kleur op te doen voor je bleke winterhuid. Hoewel een warmere kleur in de zomer voor velen een duidelijk doel is, kan de zon snel schadelijk worden en tot zonnebrand leiden. Als dat het geval is, moet je je huid zo goed mogelijk genezen door jezelf te bewapenen met alles wat helpt tegen zonnebrand.

Dit is wat u moet doen:

1) Zoek een geschikte aftersun

Een aftersunlotion hydrateert en voedt de huid na een zonnebrand. De meeste producten bevatten ingrediënten die pijn kunnen verlichten, de geïrriteerde huid kunnen genezen, ontstekingen kunnen verminderen en de huid kunnen beschermen tegen verdere zonnebrand. De beste merken bevatten ook vitamine E, vitamine C en antioxidanten om de huid te herstellen. Bent u verbrand door de zon, dan vindt u bij BEAUTYCOS effectieve aftersunproducten.

2) Gebruik een verkoelende crème

Hoewel een aftersun de typische hulp is bij zonnebrand, zijn er ook alternatieven, zolang deze maar op basis van aloë vera zijn. Aloë vera is een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn kalmerende en helende eigenschappen – en wordt ook vaak aangetroffen in Aftersun. Daarom kunt u aloë vera-gel eenvoudig rechtstreeks op de huid aanbrengen om pijn en irritatie na zonnebrand te verlichten. Zorg ervoor dat je een gel gebruikt die geen alcohol of andere toevoegingen bevat. Deze vind je ook in ons assortiment crèmes en bodylotions.

3) Bereid je voor op je volgende zonnebad met zonnebrandcrème

Kun je bruin worden na herstel van zonnebrand? Het antwoord is ja, maar ook iets voorzichtiger, want overmatig gebruik van deze methode raden we zeker af. Hoewel het waar is dat je moet blozen voordat je kunt bruinen, is dat op de lange termijn geen gezonde manier om je huid te behandelen.

Kun je bruin worden na herstel van zonnebrand? Het antwoord is ja, maar ook iets voorzichtiger, want overmatig gebruik van deze methode raden we zeker af. Hoewel het waar is dat je moet blozen voordat je kunt bruinen, is dat op de lange termijn geen gezonde manier om je huid te behandelen. Gebruik een geschikte zonnebrandcrème…