Huidverzorging

Gezond en mooi met vitamines voor de huid

Vooral in de wintermaanden kan het lastig zijn om een ​​mooie en blijvende glans in je huid te behouden. Er kunnen oneffenheden optreden en acne, droogheid en een ongelijkmatige teint kunnen een uitdaging zijn. Er zijn veel geweldige crèmes, pommades en andere gezichtsverzorgingsproducten die u kunt proberen, maar als ze niet het gewenste effect hebben, […]

Vooral in de wintermaanden kan het lastig zijn om een ​​mooie en blijvende glans in je huid te behouden. Er kunnen oneffenheden optreden en acne, droogheid en een ongelijkmatige teint kunnen een uitdaging zijn. Er zijn veel geweldige crèmes, pommades en andere gezichtsverzorgingsproducten die u kunt proberen, maar als ze niet het gewenste effect hebben, mist u mogelijk belangrijke huidvitamines.

Waarom zijn vitamines belangrijk voor de huid?

U vraagt ​​zich misschien af ​​welk verschil vitamines werkelijk maken voor de huid? Vitaminen komen van nature voor in het lichaamssysteem. Ze zijn essentieel voor het functioneren als mens, omdat ze de functionaliteit van het skelet, het immuunsysteem, de spieren en de slijmvliezen in stand houden. Daarnaast zijn ze ook noodzakelijk voor de gezondheid van je haar, huid en tanden. Zoals u weet is de huid het grootste orgaan van het lichaam, dus het is ook om fundamentele gezondheidsredenen belangrijk om er goed voor te zorgen. Als u specifieke huidproblemen heeft, kan het gemakkelijk zijn dat u de mineralen en bouwstenen mist die nodig zijn om deze op te bouwen. In plaats daarvan kun je dit op een andere manier bereiken door te investeren in een huidsupplement of vitamines.

Vitaminen A, B en D voor de huid bestrijden acne, roodheid en droogheid

De voor de hand liggende keuze als je effectieve vitamines nodig hebt om de droge huid en de olieproductie tegen te gaan, zijn vitamine A, B en D. Deze zorgen ervoor dat de huid het juiste niveau aan vochtinbrengende en noodzakelijke oliën produceert. Ernstige acne kan b.v. vaak veroorzaakt door overproductie van olie door de huid. Maar B-, D- en A-vitamines voor de huid kunnen helpen. Als je daarnaast een droge huid, roodheid of neiging tot irritatie hebt, kan dit ook te wijten zijn aan een onderproductie van de huid, daarom kunnen vitamines ook jouw redding zijn. Vitamine C is ook jouw held als je veel variatie in je huidskleur hebt, omdat het beschermt tegen schade door de zon en pigmentvlekken.

Gebruik vitamine C en E om de huidcellen te vernieuwen

Als u momenteel geen last heeft van een trekkerig gevoel, droogheid of acne, kunnen vitamines voor de huid ook preventief werken. Zo kan de celvernieuwing van de huid aanzienlijk worden belemmerd. Het betekent eenvoudigweg dat waar de huid er met de jaren grijzer en doffer uit kan zien, het aanvullen van de huid met vitamine C en E kan helpen glans, stevigheid en vocht te geven. Beide hebben een zeer vergelijkbaar effect: ze versterken het herstel en verminderen het verouderingsproces van cellen. Vooral vitamine E kan de jeugdigheid van de huid behouden en beschermen.

Heeft u een vitaminesupplement voor de huid nodig? Bekijk hier onze selectie.