Huidverzorging

Gebruik retinol als antiverouderingsmiddel

Als u veelvoorkomende huidproblemen heeft die verband houden met dode huidcellen, acne, rimpels en lijntjes, dan is huidverzorging met retinol de wonderoplossing die u nodig heeft voor uw avond- en ochtendroutine. Het is niet alleen geweldig als multivitamine en mineraal voor je huid, maar het is ook een antiverouderingsmiddel als geen ander. Wat is retinol? […]

Als u veelvoorkomende huidproblemen heeft die verband houden met dode huidcellen, acne, rimpels en lijntjes, dan is huidverzorging met retinol de wonderoplossing die u nodig heeft voor uw avond- en ochtendroutine. Het is niet alleen geweldig als multivitamine en mineraal voor je huid, maar het is ook een antiverouderingsmiddel als geen ander.

Wat is retinol?

Het behoort eigenlijk tot de familie van de A-vitamines, die uw lichaam vooral helpen met enkele cruciale functies: bijvoorbeeld het gezichtsvermogen, de ontwikkeling van slijmvliezen, het immuunsysteem, de eetlust en de algemene gezondheid van de huid. Het lichaam krijgt vitamine A binnen via melk, kaas en verschillende groenten, zoals spinazie, paprika, wortelen, tomaten en mango. Veel mensen krijgen hun vitamine A-behoefte daarom goed aangevuld via hun dagelijkse gewoonten en regelmatige voeding. Dit geldt echter niet helemaal voor retinol, dat ook andere eigenschappen heeft waar u en uw huid baat bij kunnen hebben.

Wat doet retinol voor de huid? 

Retinol is een meer geconcentreerde stof die zich richt op het verbeteren en verzachten van de tekenen van veroudering. Of het nu gaat om natuurlijke veroudering, stress, een bepaalde omgeving of bepaalde genen, zal in de loop van de tijd blijken. Het kan lijken op rimpels, meer uitgesproken lijnen in het gezicht, gebrek aan glans en elasticiteit en ouderdomsvlekken. Dit alles is in tegenspraak met retinol als een van de bekendste en meest gebruikte antiverouderingsingrediënten in de schoonheidswereld. Het draagt ​​bij aan een snellere celvernieuwing, waardoor huidvernieuwing sneller plaatsvindt, waardoor rimpels en vlekjes minder zichtbaar worden. Daarnaast werkt retinol huidverzorging ook tegen acne en zorgt het voor soepelheid, stevigheid en een egalere teint.

Begin…! 

Retinoïnezuur, de snelste manier om geconcentreerde hoeveelheden retinol te verkrijgen, vereist een recept. Je kunt het echter in kleinere hoeveelheden in veel andere vormen krijgen, die ook niet zo irriterend zijn voor de gevoelige huid. Vind b.v. Retinol als:

Retinol is krachtig en moet geleidelijk worden gebruikt, zodat uw huid zich aan de effecten kan aanpassen. Wees daarom voorzichtig, vooral in het begin, en breng het concentraat, masker of serum slechts één keer per week aan. Daarna kunt u upgraden om het om de dag en uiteindelijk elke dag te gebruiken.

Houd er ook rekening mee dat uw huid gevoeliger zal zijn voor zonlicht tijdens een behandeling met retinol. In de zomer is het daarom belangrijk dat je ook zonnebrandcrème of andere beschermende producten voor je huid gebruikt, anders kunnen er sneller brandwonden ontstaan. Om dezelfde reden raden wij u ook aan om uw retinolproduct ‘s avonds te gebruiken en indien nodig een nacht te laten zitten als het een gezichtsmasker is.