Haarverzorging

De ultieme gids voor het bestrijden van statisch haar

De koude wintermaanden eisen vaak hun tol van je haar. De koude maanden drogen het haar snel uit en veroorzaken algemeen ongemak. Vroeger kon er niets aan gedaan worden, maar dat is gelukkig niet meer zo! Lees onze gids voor het aanpakken van statisch haar. Wat kun je doen met statisch geladen haar? Om statisch […]

De koude wintermaanden eisen vaak hun tol van je haar. De koude maanden drogen het haar snel uit en veroorzaken algemeen ongemak. Vroeger kon er niets aan gedaan worden, maar dat is gelukkig niet meer zo! Lees onze gids voor het aanpakken van statisch haar.

Wat kun je doen met statisch geladen haar?

Om statisch haar tegen te gaan, zorg ervoor dat het haar geen vochttekort heeft. Droog haar kan elektrisch haar veroorzaken. Als je last hebt van kroeshaar, kijk dan eens bij onze haarverzorgingsproducten voor droog haar om een ​​haarproduct te vinden dat je helpt als je last hebt van kroeshaar. Zelfs als je elektrisch haar hebt, is het niet onmogelijk om er vanaf te komen. Natuurlijk moet je actie ondernemen en zelf iets aan het probleem doen, maar er is hulp!

Waarom is mijn haar elektrisch?

Een van de meest voorkomende problemen die mensen hebben met hun haar is kroezen. Dit fenomeen treedt op wanneer de haarschacht wordt opgetild, waardoor er een statische lading ontstaat waardoor het haar alle kanten op vliegt. Hoewel dit vervelend kan zijn en het stylen van je haar lastig kan maken, zijn er verschillende oplossingen die je kunnen helpen met elektrisch haar om te gaan. Je hoeft je niet te schamen voor elektrisch haar. Het is niet omdat je ziek bent of omdat er iets mis met je is. Als u ervoor zorgt dat u een goede vochtinbrengende shampoo en/of conditioner heeft, komt u al een heel eind. Het is niet zeker dat iedereen hetzelfde bij je past, maar wees geduldig. Er zit 100% iets tussen dat bij jou en jouw haar past.

Hoe elektrisch haar te vermijden

Om elektrisch haar te voorkomen, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om dit te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om een ​​vochtinbrengende shampoo en conditioner te gebruiken om je haar gehydrateerd en gezond te houden. Deze producten helpen de haarlokken glad te houden en statische elektriciteit te verminderen. Het kan ook zijn dat je een slechte haarborstel hebt. Sommige producten zijn harder voor het haar dan andere. De goedkope plastic borstels zijn meestal de schuldige. Met voordeel kunt u uw borstel vervangen door een borstel van hogere kwaliteit en zo van elektrisch haar afkomen. Na het douchen kun je ook een haarolie gebruiken om droog haar tegen te gaan. Dit komt uw hoofdhuid ten goede en helpt uiteindelijk elektrisch haar te bestrijden.

Hoe vaak moet ik shampoo en conditioner gebruiken?

Het is belangrijk om een ​​vochtinbrengende shampoo en conditioner te gebruiken om je haar gezond en vrij van elektrische ladingen te houden. De frequentie en duur van het gebruik is afhankelijk van uw haartype en de gebruikte shampoo en conditioner. Over het algemeen kun je het beste je haar elke twee tot drie dagen wassen als je normaal of vet haar hebt, of elke drie tot vier dagen als je droog of krullend haar hebt. Dit kan worden aangepast, afhankelijk van hoe vettig of droog je haar is.

Wanneer u shampoo en conditioner gebruikt, zorg er dan voor dat u het product volledig door de hoofdhuid en de wortels laat schuimen, zodat het product gelijkmatig door het haar wordt verdeeld. Laat de formule 2-3 minuten inwerken voordat u hem grondig afspoelt met warm water; Dit zorgt ervoor dat het product de tijd heeft om in te werken. Mogelijk kunt u één keer per week een haarbehandeling toevoegen om uw lokken een extra voedingsboost te geven.

Welke shampoo helpt bij elektrisch haar?

Als het gaat om het vinden van de juiste shampoo voor elektrisch haar, zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Zoek eerst naar shampoos met natuurlijke ingrediënten die je elektrische haar niet verergeren. Veel shampoos bevatten sulfaten, die het haar kunnen uitdrogen en de statische elektriciteit kunnen verhogen. Kies in plaats daarvan een vochtinbrengende shampoo die hydraterende ingrediënten bevat, zoals aloë vera, arganolie en sheaboter. Dit helpt niet alleen de statische elektriciteit te verminderen, maar voedt ook de hoofdhuid en haarlokken. Bij BEAUTYCOS vind je shampoos die precies hierbij helpen.