Huidverzorging

Zo maak je je huid fit voor de winter

Het seizoen verandert en zonnebrandcrème staat niet langer bovenaan het lijstje van huidverzorging. Voor de meeste huidtypes kan de overgang van warmte en zon naar regen en kou problemen veroorzaken. Het is eigenlijk gewoon de huid die ons eraan herinnert dat we onze routine een beetje moeten veranderen. Lees in dit bericht hoe je je […]

Het seizoen verandert en zonnebrandcrème staat niet langer bovenaan het lijstje van huidverzorging.
Voor de meeste huidtypes kan de overgang van warmte en zon naar regen en kou problemen veroorzaken. Het is eigenlijk gewoon de huid die ons eraan herinnert dat we onze routine een beetje moeten veranderen.
Lees in dit bericht hoe je je huid kunt “resetten” zodat ze klaar is voor de winter.


Overweeg andere huidverzorgingsproducten

De huideigen barrières worden op de proef gesteld wanneer de temperaturen dalen. Om rode, geïrriteerde wangen en extreme droogte te voorkomen, kun je een paar huidverzorgingsproducten toevoegen aan je huidige routine of sommige producten vervangen als de “potjes” toch al leeg zijn.

Zoals altijd moet de huid gereinigd worden, maar als de huid erg uitgedroogd is, kun je overwegen om over te schakelen op een product dat milder, voedender en verzorgender is. Vergeet niet om daarna altijd een toner te gebruiken om water van de huid te verwijderen en de pH-waarde van de huid in balans te houden.

Winter huidverzorging inspiratie

Het eerste product dat je aanbrengt na het reinigen van de huid is een serum of gezichtsolie. In veel gevallen zijn beide producten ideaal om apart te gebruiken of samen als de huid droog is en snel schilfert.

Na het aanbrengen van het serum en/of de olie op de huid, is de volgende stap het aanbrengen van een dag– en nachtcrème. Het is altijd een goed idee om overdag een zonnebrandcrème te gebruiken, ondanks het grijze en koude weer. De zonnestralen zijn constant. Voor wie in deze periode pigmentvlekken bestrijdt, is het extra belangrijk om overdag zonnebrandcrème te gebruiken.

s Nachts is het gebruik van zonnebrandcrème daarentegen verboden en hier moet een crème worden gebruikt die de huid kan helpen zichzelf te herstellen en te regenereren. Dit betekent dat het een crème moet zijn die iets goeds bevat: Het moet de huid versterken, meer weerstand geven en helpen om de natuurlijke barrières van de huid intact te houden.

Peeling

Exfoliëren is voor mij een van de belangrijkste elementen voor een gezonde en mooie huid. Als je de huid continu scrubt, absorbeert ze je huidverzorgingsproducten VEEL beter. Dit betekent dat je serum en crème meestal in kleinere hoeveelheden hoeft te gebruiken. Bovendien wordt het huidoppervlak egaler en gladder en verbetert de huidtextuur. Als je last hebt van hyperpigmentatie, is scrubben essentieel.Du can læse mere om peeling i dette blogindlæg.

Masker

Gezichtsmaskers zijn er in allerlei vormen en met veel verschillende eigenschappen. In de herfst en de wintermaanden wordt de huid meestal meer blootgesteld en staat de natuurlijke beschermende barrière meer onder druk. Daarom is het zinvol om 1-2 keer per week een verzorgend en voedend masker te gebruiken. Voor een optimaal effect is het optimaal om je masker direct na het scrubben te gebruiken.

Bij BEAUTYCOS kun je altijd terecht bij gekwalificeerde professionals die je begeleiden bij het gebruik van je producten en de huidverzorgingsproducten afstemmen op jouw huidtype en huidconditie.

Neem rechtstreeks contact met ons op via e-mail: webshop@beautycos.nl