Kinderen

Zachte zorg voor de baby

Arp is een roosachtige aandoening die veel baby’s op hun hoofdhuid hebben. Gelukkig is het gemakkelijk en leuk om de hoofdhuid van je baby te verzorgen en vrij van littekens te worden. En het allerbelangrijkste: het kan zonder veel agressieve chemicaliën.

Arp is een roosachtige aandoening die veel baby’s op hun hoofdhuid hebben. Gelukkig is het gemakkelijk en leuk om de hoofdhuid van je baby te verzorgen en vrij van littekens te worden. En het allerbelangrijkste: het kan zonder veel agressieve chemicaliën.

Veel baby’s krijgen littekens in de eerste maanden en bij sommige kinderen is het een terugkerend fenomeen. Roos is een verzameling dode huidcellen op de hoofdhuid die vrij onschuldig is, maar wel lichte jeuk kan veroorzaken. Veel ouders willen de jeuk ook behandelen, omdat de geelbruine roos de baby het vuil op de hoofdhuid kan laten zien – vooral als het kind nog niet veel haar heeft. Hoewel arp na verloop van tijd meestal vanzelf verdwijnt, is het een heel goed idee om het proces in gang te zetten en mogelijke storingen te voorkomen.

Hoe Arp behandelen

Hoewel kleine baby’s niet elke dag in bad hoeven, genieten veel ouders en hun kinderen van een avondbadje als onderdeel van de verwenroutine. Het avondbad (of welk bad dan ook) is een geweldige gelegenheid om Arp te verwennen en het kan echt ontspannend zijn.

Tip: Vergeet niet om alles klaar te hebben voordat je in bad gaat. Zoals je weet mogen baby’s niet alleen in bad, dus een beetje voorbereiding is essentieel voor een stressvrije en aangename sessie.

Sådan behandles arp hos babyer.
  • Maak het haar en de hoofdhuid van de baby nat of was ze. De eerste stap is om de roos een beetje te verzachten.
  • Breng een beetje olie of zachte shampoo/conditioner aan op de hoofdhuid van de baby zonder deze uit te wassen.
  • Gebruik een kam of borstel om de hoofdhuid van de baby zachtjes te kammen. Ga in verschillende richtingen en in zachte cirkels. Het doel is om dode huidcellen los te maken van de huid – niet om de levende huid te scheuren of te irriteren. Ga voorzichtig te werk en bewerk het oppervlak zonder sterke druk uit te oefenen. Als je een kam gebruikt, kun je deze het beste opzij leggen zodat je bijna met de zijkant van de kamtanden kamt.
  • Droog de hoofdhuid van de baby grondig af met de handdoek en zorg ervoor dat de hoofdhuid lucht krijgt. Een constant vochtige hoofdhuid zal alleen maar leiden tot meer littekens, dus wacht met het mutsje als dat kan. Gebruik een haardroger op de koelste stand om het drogen te versnellen.

Tip: In plaats van in bad kun je de hoofdhuid ook behandelen terwijl de baby in een luie stoel zit of op een speelkleed ligt. Leg een handdoek onder je hoofd zodat de stoel of het tapijt niet vettig of vlekkerig wordt.

Je hebt het volgende nodig:

Je kunt bakolie of een babyvriendelijke shampoo of conditioner gebruiken om het haar zacht te maken. Als je bakolie gebruikt, zorg er dan voor dat je het er goed afspoelt. Een goede kam of plastic borstel is ook essentieel bij het losmaken van de arp. Het belangrijkste is dat de haren of tanden van de kam niet zo rond zijn dat ze geen grip hebben.

Arp kan behandles med shampoo, balsom og olie.
Onze favorieten voor de hoofdhuidverzorging van baby (van links naar rechts): Original Sprout Children’s Conditioner, die zacht genoeg is om op de huid te blijven zitten, Milk & Co Baby, die zowel het haar wast als de hoofdhuid verzorgt, Milk & Co Baby Sleepy Bubs Massage Oil, die een kalmerend effect heeft op de huid en baby, en The Organic Pharmacy Massage Oil Mother & Baby, waar zowel kind als ouder van zullen genieten.

Het kost tijd om van Arp af te komen

Vergeet niet dat je baby niet met één behandeling van littekens af kan komen. Sommige kinderen zijn binnen een week littekenvrij. Andere kinderen zijn misschien pas helemaal littekenvrij als ze eruit groeien.

Concentreer je in plaats daarvan op het elke dag een beetje behandelen om het laag te houden.

Het lijkt misschien overbodig om het haar van je kind nog kort te borstelen, maar het is echt gezond voor de hoofdhuid en voorkomt littekens.

Hårbørster til behandling af arp.
Borstels die de hoofdhuid stimuleren (vanaf links): de Wet Brush Mini, die geweldig is voor warrig haar, de Mason Pearson luxe borstel van natuurlijk zwijn en de cultfavoriet Tangle Teezer.

Intensiv behandling af arp imens barnet hviler eller sover.

Intensieve behandeling van arp

Als de baby er erg last van heeft en je de behandeling wilt versnellen, kan het een heel goed idee zijn om een beetje olie of conditioner een nacht of een paar uur op de hoofdhuid van de baby te laten zitten. Het helpt de roos te verzachten. s Ochtends (of als je zo lang hebt gewacht als je wilt) kun je de hoofdhuid kammen volgens dezelfde instructies als hierboven.

Onthoud dat als je twijfelt over de juiste behandeling voor je kind, je altijd je arts om advies moet vragen.

Veel succes met de behandeling!