Huidverzorging

Wat is blauw licht/HEV?

Is je tablet gevaarlijk? Krijg je rimpels van het werken achter de computer? In dit artikel gaan we dieper in op wat blauw licht met je huid doet en geven we je tips en trucs over wat je kunt doen om je huid tegen blauw licht te beschermen. In dit artikel vestigt onze schoonheidsspecialiste Camilla […]

Is je tablet gevaarlijk? Krijg je rimpels van het werken achter de computer? In dit artikel gaan we dieper in op wat blauw licht met je huid doet en geven we je tips en trucs over wat je kunt doen om je huid tegen blauw licht te beschermen.

In dit artikel vestigt onze schoonheidsspecialiste Camilla je aandacht op het onderwerp blauw licht en presenteert ze geselecteerde huidverzorgingsproducten die precies daartegen beschermen.

Blauw licht beïnvloedt zowel onze huid als onze ogen en kan zowel grote als kleine schade aan de huid en het netvlies veroorzaken.
Het kan ook helpen om de huid eerder te verouderen.

Als je je zorgen maakt over vroegtijdige huidveroudering, is het vermijden van UVA- en UVB-stralen niet langer voldoende. Studies tonen aan dat blauw licht van zowel de zon als de elektronische apparaten die je gebruikt ook schadelijk kan zijn voor je huid.

Door het veelvuldige en langdurige gebruik van smartphones en computerschermen worden we nu veel meer blootgesteld aan blauw licht dan vroeger alleen door de zon.

Het is bewezen dat je tijdens een dienst van 8 uur, 4 dagen per week, aan evenveel blauw licht wordt blootgesteld als wanneer je 20 minuten in de brandende middagzon zou zitten.

Blue Light/HEV

Blauw licht, ook wel zichtbaar hoogenergetisch licht genoemd, wordt niet alleen geproduceerd door je smartphone of computerscherm. Het licht wordt ook geproduceerd door de zon, net als UV-licht.

Blauw licht ligt in het midden van het lichtspectrum tussen UV-stralen en infrarood licht.

De golflengtes van blauw licht zijn lang niet zo agressief als die van UV-stralen, maar ze dringen wel dieper door in de huid. Sommige onderzoekers beweren dat blauw licht minstens evenveel schade aanricht als vrije radicalen.

Het is daarom belangrijk om erop te wijzen dat we buiten veel meer worden blootgesteld aan de zon dan binnen wanneer we voor onze schermen zitten. Dit betekent echter niet dat we niet moeten reageren op blootstelling van elektronische apparaten.

turned-on flat screen monitor and wireless keyboard

Voortijdige huidveroudering

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn niet zichtbaar, maar ze zijn een fenomeen waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben, vooral degenen die veel aan huidverzorging doen.
Kort gezegd is een vrije radicaal een uit balans geraakte en chemisch instabiele molecule die schadelijke effecten kan hebben en in verband wordt gebracht met een aantal ziekten.

We horen meestal over vrije radicalen in verband met roken, zonnestralen, vervuiling en andere elementen die de basis vormen voor vroegtijdige huidveroudering.

Het zijn de vrije radicalen die deels verantwoordelijk zijn voor de tekenen van huidveroudering. Wanneer de vezels in de huid afbreken, leidt dit tot een lossere en minder volumineuze huid, wat maar weinig mensen te vroeg in hun leven willen meemaken.

Gelukkig is er een wapen dat we kunnen gebruiken om de afbraak van onze cellen tegen te gaan.

Antioxidanten

Antioxidanten neutraliseren het negatieve effect van vrije radicalen op de huid. Ze zitten onder andere in je voeding en in de supplementen die je neemt.

Ze zitten ook in fruit, groenten en noten. Je kunt je huid en je lichaam tegelijkertijd verzorgen door je voeding aan te passen. Daarnaast betekent het ook dat je je huidverzorging kunt aanpassen om vrije radicalen te bestrijden.

woman standing on beach

Ga de afbraak tegen met deze huidverzorgingsproducten

Ga de afbraak tegen met deze huidverzorgingsproducten

Hieronder presenteer ik kort geselecteerde huidverzorgingsproducten van Doctor Babor die de huid beschermen tegen zowel UVA/UVB als blauw licht.

Bescherm je gezicht tegen UVA/UVB/blauw licht


Doctor Babor Protect Cellular Mattifying Protector SPF 30

Deze SPF 30 zonnebrandcrème is matterend en ideaal voor diegenen die hun huid willen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ouderdomsvlekken, vroegtijdige veroudering, droogtelijntjes en meer.
De crème heeft ook een lichtgewicht consistentie en SPF 30, die de huid beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Tegelijkertijd bevat het Babor’s unieke Protect Complex, dat de huid beschermt tegen schade veroorzaakt door infrarood en blauw licht/HEV van zowel de zon als elektronische apparaten. Het product is geurvrij en kan door alle huidtypes gebruikt worden.
Klik hier voor dit product

Doctor Babor Protect Cellular Protecting Balm SPF 50

Deze gezichtscrème met SPF 50 is ideaal voor degenen die hun huid willen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
De crème bevat onder andere antioxidanten en vitamine E, die schade veroorzaakt door pigmentvlekken, vroegtijdige huidveroudering, droogtelijntjes en nog veel meer tegengaat. Met SPF 50 beschermt deze balsem de huid tegen UVA- en UVB-stralen en bevat Babor’s unieke Protect Complex, dat de huid ook beschermt tegen schade veroorzaakt door infraroodstralen en blauw licht/HEV geproduceerd door de zon en elektronische apparaten.

De crème kan worden gebruikt na een peeling, diamantsnede, enz. De crème is ook parfumvrij en geschikt voor alle huidtypes.
Klik hier om dit product te bekijken

Bescherm het lichaam tegen UVA/UVB/blauw licht


Doctor Babor Protect Cellular Body Protection SPF 30

Met deze breedspectrum bodyzonnebrandcrème met SPF 30 verzorg je je lichaamshuid en bescherm je haar tegen alle aanvallen waaraan de huid wordt blootgesteld. Deze bodycrème met onder andere antioxidanten en vitamine E voedt en verzorgt de huid en gaat schade tegen zoals pigmentvlekken, vroegtijdige veroudering, droogtelijntjes en nog veel meer.

Doctor Babor Protect Cellular Body Protection met SPF 30 beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralen en bevat ook Babor’s unieke Protect Complex-formule, die de huid onder andere beschermt tegen schade veroorzaakt door infraroodstralen en opkomend blauw licht/HEV.
De crème is parfumvrij en kan door alle huidtypes gebruikt worden.
Klik hier voor dit product

De volgende merken produceren geselecteerde producten tegen blauw licht?