Haarverzorging

Vermijd elektrisch haar

We naderen de herfst met grote stappen. Dit is duidelijk merkbaar aan het feit dat de temperatuur is gedaald en de huid en het haar droger en brozer lijken. Ook het haar wordt elektrischer.Het kan heel vervelend zijn om droog, pluizig en pluizig haar te hebben, maar daar zijn eigenlijk oplossingen en adviezen voor.Hier zijn […]

We naderen de herfst met grote stappen. Dit is duidelijk merkbaar aan het feit dat de temperatuur is gedaald en de huid en het haar droger en brozer lijken. Ook het haar wordt elektrischer.
Het kan heel vervelend zijn om droog, pluizig en pluizig haar te hebben, maar daar zijn eigenlijk oplossingen en adviezen voor.
Hier zijn mijn beste tips voor do’s en don’ts om weerbarstig haar te voorkomen.

To Do´s:

  • Als je je haar föhnt na het wassen, controleer dan of je föhn ionische technologie heeft. Dit helpt om elektrisch haar te verminderen. Vergeet niet om altijd hittebescherming te gebruiken.
  • Vochtinbrengende en antikroes haarproducten verminderen statisch haar. Zorg ervoor dat je haar voldoende vocht bevat in de vorm van shampoo, conditioner, haarbehandeling, olie, serum en andere conditionerende producten. Dit vermindert ook wegvliegend haar en statisch haar.
  • Vul je haarverzorgingsroutine aan met een leave-in product dat je droge lengtes onder controle houdt op dagen dat je je haar niet wast. Dit kan een leave-in conditioner zijn, een leave-in crème of een anti-frizz spray.

Don´ts:

  • Breisels zijn je grootste vijand. Ze dragen bij aan statische elektriciteit in je haar. Houd daarom rekening met je kledingkeuze of gebruik wasverzachter bij het wassen.
  • Door je haar in een handdoek te wrijven na het wassen, creëer je statische elektriciteit. Knijp in plaats daarvan het water uit je haar na het wassen.
  • Door warmte apparaten te gebruiken droog je het haar uit. Wees daarom extra voorzichtig en gebruik hittebescherming als je de föhn of styler pakt.

Veel vocht

Bijna alle merken maken een shampoo/conditioner in een hydraterende versie. De sleutel is hier om een merk te vinden dat een assortiment maakt dat ook specifiek voor jouw haartype is.

Sommige merken maken producten speciaal voor droog haar, bijvoorbeeld Hair Doctor. Zij maken hun haarlak onder andere met arganolie, wat een enorm voordeel is omdat je zowel hold als een beetje vocht en conditioning krijgt zonder je haar vet te maken.

Andere merken maken producten die beter zijn voor dik haar, zoals Marokkaanse olie.

TIP:
Gebruik een stalen kam, een borstel met metaal of een speciale “antistatische” borstel. Dit vermindert ook de statische elektriciteit in het haar..

Mijn favoriete producten tegen statisch haar:

MARIA NILA Repair Masque

Met dit haarmasker hydrateer je flink en zeg je vaarwel tegen pluizig, elektrisch en weerbarstig haar. Je zult merken dat het haar meer gevoed wordt en zachter aanvoelt.
Het masker werkt zowel regenererend als gladmakend, zodat je pluizig, droog en beschadigd haar kunt voorkomen.

Je vindt het hier.

GHD Air Professional Hairdryer

Deze professionele haardroger föhnt je haar snel droog. Het heeft ook ION-technologie die vocht inkapselt in elke haarlok. Dit voorkomt gespleten haarpunten, pluizen en statische elektriciteit. Het resultaat is zijdezacht haar met een natuurlijke glans.

Deze haardroger föhnt 2 keer sneller in vergelijking met conventionele haardrogers, zodat je snel verder kunt met je dag. De haardroger heeft een 2100 watt AC-motor die efficiënt en krachtig is, zodat hij lang meegaat. Hij heeft ook een ergonomisch ontwerp waardoor hij comfortabel in de hand ligt tijdens het gebruik.

Vind hem hier.