Huidverzorging

Must-have huidverzorging voor de gevoelige huid

Een rode, droge en schilferige huid is iets wat de meeste mensen wel één of meerdere keren in hun leven meemaken. De huid kan om verschillende redenen geïrriteerd raken. Veranderende weersomstandigheden, leeftijd, levensstijl of milieu-invloeden, om er maar een paar te noemen. Velen hebben echter permanent last van een tere en gevoelige huid die speciale […]

Een rode, droge en schilferige huid is iets wat de meeste mensen wel één of meerdere keren in hun leven meemaken. De huid kan om verschillende redenen geïrriteerd raken. Veranderende weersomstandigheden, leeftijd, levensstijl of milieu-invloeden, om er maar een paar te noemen. Velen hebben echter permanent last van een tere en gevoelige huid die speciale zorg en aandacht nodig heeft.

De helft van de volwassen vrouwen denkt een gevoelige huid te hebben. Tintelingen, prikken, roodheid en jeuk zijn slechts enkele van de symptomen die erop wijzen dat de huid uit balans is.

Het kan echter moeilijk zijn om je weg te vinden in het grote aanbod aan huidverzorgingsproducten speciaal voor de gevoelige huid. Daarom bieden we hier ons assortiment zorgvuldig geselecteerde producten die ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

SOS hulp voor de tere en gevoelige huid

Een goede reinigingsmelk en toner

Babor Gentle Cleansing is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes, maar is dankzij de milde ingrediënten zoals gember en panthenol bijzonder geschikt voor de tere en gevoelige huid. Het is aangenaam om aan te brengen op de huid en heeft een verzachtende werking. Rozenolie en extracten van de moringaboom helpen de huid te verzachten en het vochtgehalte op peil te houden, zodat je een droog en trekkerig huidgevoel voorkomt. Een slimme tip is dat je deze reinigingsmelk ook kunt gebruiken als make-up remover. Deze bevat ook geen chemisch toegevoegd parfum, waar veel mensen met een gevoelige huid op kunnen reageren.

Babor Cleansing Hy-Öl is een toner voor alle huidtypes. Net als de reinigingsmelk uit dezelfde serie is deze toner bijzonder geschikt voor de gevoelige huid, omdat hij alcohol- en geurvrij is. Het kan moeilijk zijn om een toner te vinden zonder alcohol, omdat het vroeger werd beschouwd als een essentieel ingrediënt in een toner. In plaats daarvan zijn er in dit product andere ingrediënten gebruikt die ook de PH van het huidoppervlak in balans brengen, hydrateren en de huid voorbereiden op verdere verzorging. Deze gezichtstoner verwijdert ook kalkresten op de huid, kalmeert en versterkt de natuurlijke barrières van de huid.

Als je een gevoelige huid hebt, kun je een milde scrub gebruiken

Veel mensen zijn bang om exfolianten en scrubben te gebruiken als ze een gevoelige huid hebben, en dat is begrijpelijk. Exfolianten in het bijzonder kunnen erg hard zijn voor de huid en de gevoelige huid extra belasten. Maar Murad heeft de Murad Age Reform Hydro-Glow Aqua Peel ontwikkeld, een milde vorm van exfoliëren. Het is een uniek 2-stappen systeem dat de huid op milde wijze exfolieert, fijne lijntjes en rimpels minimaliseert en de huidstructuur verfijnt. Het bevat onder andere aloë vera en vitamine B3, wat de huid diep van binnen verzacht en verzorgt en de huid kalmeert wanneer deze gestrest lijkt.

Ampullen zijn bijzonder geschikt voor de gevoelige huid

Speciaal voor jou met een gevoelige en gestreste huid heeft Babor een ampulconcentraat uit de “Sensitive” serie ontwikkeld. De set bevat 7 ampullen die het afweersysteem van de huid versterken en huidirritaties kalmeren. De ampullen hebben zowel een stressverlichtend als kalmerend effect op de huid en verminderen roodheid en irritatie.
Na gebruik ziet de huid er minder kwetsbaar uit en ziet er kalm en ontspannen uit met een egaal oppervlak.

Babor ampoule concentrates ansitive stop stress fluid 7 x 2ml

Een goede gezichtscrème is het allerbeste

Je gezichtscrème moet de huid niet alleen voeden, maar ook beschermen tegen invloeden van buitenaf, wat erg belangrijk is voor jou met een gevoelige huid die snel gevoelig is voor invloeden van buitenaf en weersinvloeden. Babor Essential Care Sensitive Cream is speciaal ontwikkeld voor jou met een gevoelige en tere huid. De crème werkt actief om irritatie te verminderen en de natuurlijke balans van de huid te herstellen.

De crème bevat onder andere aloë vera, die de gevoelige huid veel vocht en verzorging biedt en stress en irritatie verzacht. Het heeft niet alleen een verzachtende werking op de huid, maar houdt de huid ook fris.

De crème bevat ook geen toegevoegde parfum of kleurstoffen.

Als je een of meer van deze tekenen opmerkt, heb je misschien een gevoelige en gevoelige huid

  • De huid jeukt en voelt droog en trekkerig aan
  • De huid trekt strak en/of brandt
  • Je huid heeft de neiging rood te worden
  • Je hebt rode uitslag en rode ontstoken puistjes
  • De huid is aangetast en snel geïrriteerd door wisselende weersomstandigheden