Haarverzorging

Je baard verzorgen

Hier vind je de ultieme gids om je baard er mooi en verzorgd uit te laten zien, of je nu een lange of een korte baard hebt. Baarden groeien volledig natuurlijk, maar weinig mannen vergeten dat baarden ook haar zijn dat verzorgd moet worden – minstens zoveel als het haar op je hoofd. Was en […]

Hier vind je de ultieme gids om je baard er mooi en verzorgd uit te laten zien, of je nu een lange of een korte baard hebt.

Baarden groeien volledig natuurlijk, maar weinig mannen vergeten dat baarden ook haar zijn dat verzorgd moet worden – minstens zoveel als het haar op je hoofd.

Barburys professionel

Was en reinig je baard dagelijks

De baard wordt dagelijks blootgesteld aan temperatuurschommelingen, voedsel en andere dingen die speciale zorg nodig hebben. Zorg er daarom voor dat je de baard dagelijks reinigt met water en zeep. Het is belangrijk dat je een shampoo gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor baarden om irritatie te verminderen. Maak er daarom een gewoonte van om je baard ‘s ochtends of ‘s avonds te wassen. Dagelijks harsen zorgt voor een gezondere en glanzende baard. Als je merkt dat je baard mat is of als je meer glans en zachtheid wilt, kun je een baardconditioner gebruiken.

Baard onderhouden met olie

Een goede baardolie is het toppunt van baardverzorging.
De olie dringt in het haar en voedt het haar van binnenuit, terwijl het tegelijkertijd gemakkelijker wordt om de baard te verstevigen en glans te geven. Bovendien helpt baardolie om hard en weerbarstig haar te verzachten. Maak er indien mogelijk een gewoonte van om je baard ‘s ochtends na het douchen in te smeren met baardolie. Op deze manier verzorg je de baard en geef je hem glans en geur. Masseer de olie gewoon in de droge baard.

Trim de baard met een kam

Als je baard langer is dan een paar centimeter, is het belangrijk om hem te kammen met een baardkam. Kam je baard elke dag met een kam om klitten te voorkomen en hem er in plaats daarvan gezond, luchtig en vol uit te laten zien. Zorg ervoor dat je je baard minstens om de dag kamt met een kam of borstel.

Trim de baard regelmatig

Zorg ervoor dat je de snor regelmatig trimt, zodat de haartjes niet buiten de bovenlip uitsteken. Gebruik hier indien nodig een scheermes met een afstandskam. Net als de snor moeten ook de uiteinden van de rest van de baard regelmatig getrimd worden. Een vuistregel is om de punten ongeveer om de week te trimmen. De baard blijft het gezondst als hij regelmatig wordt getrimd, zo worden versleten punten verwijderd en ziet het haar er gezonder, sterker en glanzender uit.


Als je ons advies hierboven opvolgt, zul je een mooie, natuurlijke en glanzende baard hebben waar je trots op kunt zijn.