Gezondheid Haarverzorging Huidverzorging

Januari ontgiften

Voor velen is januari een maand waarin je oude slechte gewoontes wilt loslaten en opnieuw wilt beginnen. Het is ook een maand waarin je probeert gezonder te leven en dus een nieuwe start te maken. In dit bericht verzamelen we goede tips om het nieuwe jaar fris te beginnen en je lichaam van binnen en […]

Voor velen is januari een maand waarin je oude slechte gewoontes wilt loslaten en opnieuw wilt beginnen. Het is ook een maand waarin je probeert gezonder te leven en dus een nieuwe start te maken. In dit bericht verzamelen we goede tips om het nieuwe jaar fris te beginnen en je lichaam van binnen en buiten te ontgiften.

Ontgift jezelf en voel je als nieuw!

Misschien heeft je lichaam een reiniging nodig. Een goed idee is om af en toe een detox te doen voor je lichaam en geest voor een frisse start en een nieuw gevoel. Het woord detox of reiniging kan voor velen verwarrend lijken, maar maak je geen zorgen, je kunt detoxen op basis van je temperament. De reden waarom reinigen zo populair is geworden, is dat het je lichaam en geest extra energie kan geven tijdens de wintermaanden, wanneer je geneigd bent moe te zijn en het leven en de warme zonnestralen mist. Stel je voor hoe moeilijk het voor je is om door de koude en donkere maanden te navigeren met al het voorgaande jaar in je bagage. Geen wonder dat je moe bent en energie en kracht mist. Je hebt een frisse start nodig!

Schoonmaakcursus volgens jouw behoeften en op jouw tempo

Als je het hebt over zuiveren of ontgiften, kan het voor velen eng lijken, zoals het idee dat je nu een aantal weken moet leven op niets anders dan een sapkuur of iets dergelijks. Hoewel het voor velen kan werken, is het verre van zeker dat het voor jou de juiste weg is.
Kijk eens naar wat je mist of wat je nodig hebt? Is het je lichaam dat zwaar en moe aanvoelt, is het je haar of huid dat droevig en droog lijkt, of misschien is het iets heel anders.

Nieuw leven voor je lichaam

Teministeriet Supertea Cinnamon Ginger Detox …is een fantastische detox-thee die je kunt gebruiken om je lichaam te reinigen van afvalstoffen. De thee is verdeeld, wat het gebruik ervan vergemakkelijkt. Naast een detox met thee is het een goed idee om verschillende vitamines, bijvoorbeeld vitamine D, toe te dienen. Het lichaam krijgt in de donkere maanden niet zoveel zonlicht als in de zomer, waardoor het lichaam vitamine D tekort komt, wat onder andere tot vermoeidheid leidt.

Vergeet niet om veel water te drinken, het lichaam heeft veel water nodig. Het water helpt om het lichaam van afvalstoffen te ontdoen. Lichaamsbeweging is ook een belangrijk onderdeel van een gezondere levensstijl, het geeft je nieuwe energie en kracht.

Futloos en droog haar

Je hebt misschien het gevoel dat je haar droevig, droog en futloos is tijdens dit koude winterseizoen. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken voor gezonder, sterker en glanzender haar. Gebruik een goed voedend en conditionerend haarmasker. Laat dit gerust 20-30 minuten in je haar zitten terwijl je je favoriete serie kijkt of kies uit BEAUTYCOS.nl.

Een haarolie is ook een must om voeding en glans toe te voegen op momenten dat het haar droger en futloos lijkt. Gebruik de haarolie als je uit bad komt als conditioner en opnieuw als stylingproduct als het haar droog is om het te laten glanzen en pluis en kroes te minimaliseren.

Je haar ontgiften

T LAB -lab Royal Detox Shampoo …is perfect om je haar echt te ontgiften en te ontdoen van haarverzorgingsresten en vuil. Stylingproducten kunnen resten achterlaten in het haar, zelfs als je het gevoel hebt dat je het goed en grondig hebt gewassen met shampoo. Maar af en toe heeft je haar een diepreinigende shampoo nodig die het haar echt diep reinigt. Naast productresten verwijdert deze shampoo ook kalk en ander vuil. Zorg er wel voor dat je hem alleen gebruikt als het nodig is, want het is een diepreinigend product en kan uitdrogend zijn als je hem vaak gebruikt. Deze shampoo is echter zacht voor het haar en behoudt de kleur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over kleurvervaging na gebruik als je je haar kleurt. Bevat ook geen siliconen of sulfaten..

Verfris je huid en krijg die gezonde gloed terug

Je huid wordt hier in de winter extra aan blootgesteld. Daarom is het extra belangrijk om de huid te ontgiften, zodat de huidverzorging wordt geactiveerd en dieper in de huid doordringt. CAUDALIE Vinoclean Instant Foaming Cleanser werkt bijzonder goed als reinigingsbehandeling omdat het de huid ontgift van onzuiverheden en gifstoffen.

Een ander goed product om de huid te reinigen is Babor Hydration Ampoule Concentrates Detox Angel – Protection. Dit product reinigt je huid niet alleen van vuil en onzuiverheden, maar verrijkt je ook met vocht en geeft je huid energie, nieuw leven en vitaliteit.