Haarverzorging

Haarmaskers voor de Curly Girl Methode

Met krullend haar zijn er gebieden waar je speciale aandacht aan moet besteden bij de verzorging. Krullend haar heeft vaak een tekort aan vocht. Daarom is het belangrijk om één keer per week te “deep conditionen”. Soms kan je haar ook een tekort aan proteïnen hebben, vooral bij mensen met gebleekt haar. Als je merkt […]

Met krullend haar zijn er gebieden waar je speciale aandacht aan moet besteden bij de verzorging. Krullend haar heeft vaak een tekort aan vocht. Daarom is het belangrijk om één keer per week te “deep conditionen”. Soms kan je haar ook een tekort aan proteïnen hebben, vooral bij mensen met gebleekt haar. Als je merkt dat je haar een tekort aan proteïnen heeft, is een proteïnebehandeling aan te raden. Een goed idee als je haar te veel vocht heeft om dit tegen te gaan met een proteïnekuur. Dit geldt ook andersom, als je te veel proteïne in je haar hebt, geef het dan een vochtmasker. Zo breng je je haar weer in balans.

Een kleine tip is om je haar één keer per maand grondig te reinigen om alle resterende haarproducten te verwijderen. Dit kan het haar anders verzwaren en de definitie en krul aantasten.

Proteinkur

  • 3 kopjes water
  • 1 kop rijst

Kook de rijst in een pan met water. Laat de rijst koken tot hij heel zacht is. Laat het water met de rijst afkoelen. Giet de rijst af als het water op kamertemperatuur is. Breng de behandeling aan op nat haar, laat het 15-20 minuten intrekken en was het daarna uit.

Hydraterend masker

  • 1 rijpe avocado
  • 3-4 theelepels honing
  • 8-10 druppels jojoba-olie

Meng alle drie de ingrediënten door elkaar. Breng de behandeling aan op nat haar en laat het 20 minuten intrekken. Was het haar vervolgens.

Onze alternatieve tip: Boucleme Intensive Moisture Treatment

Reinigend masker

Er zijn twee goede recepten voor een reinigingsmasker dat je kunt gebruiken om alle productresten uit het haar te verwijderen.

  • 1 kopje appelciderazijn
  • 3 kopjes gedestilleerd water op kamertemperatuur

Meng appelciderazijn en water door elkaar. Giet het over nat haar en laat het 10-15 minuten zitten. Was daarna je haar.

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 kokend water

Meng zuiveringszout met water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Breng de behandeling aan op het haar en laat het 1-2 minuten intrekken. Spoel het haar daarna uit met koud water.