Make-up

Gids: Vind de juiste oogmake-up voor uw oogkleur

Oogmake-up maakt het verschil voor je look. Het kan dramatisch en krachtig zijn voor een avondje uit, zacht en neutraal voor de familiebrunch, of energiek en kleurrijk voor die extra wilde dagen. Hoewel veel afhangt van de gelegenheid, kun je ook de kleurentheorie gebruiken en tinten kiezen die bij je passen. Wij kunnen u hier […]

Oogmake-up maakt het verschil voor je look. Het kan dramatisch en krachtig zijn voor een avondje uit, zacht en neutraal voor de familiebrunch, of energiek en kleurrijk voor die extra wilde dagen. Hoewel veel afhangt van de gelegenheid, kun je ook de kleurentheorie gebruiken en tinten kiezen die bij je passen. Wij kunnen u hier helpen. Vind de juiste oogmake-up voor jouw oogkleur met BEAUTYCOS.

Oogschaduw voor blauwe ogen 

Blauwe ogen zijn een van de meest normale ogen, en hier is het een goed idee om warme kleuren te kiezen voor je oogmake-up. Blauw is een koele tint, dus bruin, koper, goud, nude, bordeaux en dergelijke zullen ervoor zorgen dat ze meer contrasteren met je oogleden en ze echt laten opvallen.

Wat je echter vooral moet vermijden als je blauwe ogen hebt, is het gebruik van blauwe oogschaduw en mascara. Het past gewoon bij je oogkleur en accentueert deze niet. Aan de andere kant moet je kiezen voor bruine eyeliner en mascara als je het grootst mogelijke pop-effect voor je ogen wilt creëren.

Ontdek ons ​​grote assortiment en de juiste oogschaduw voor blauwe ogen.

Oogschaduw voor groene ogen

Als je groene ogen hebt, kun je een iets kleurrijkere oogschaduw gebruiken. De complementaire kleur van groen is paars, dus tinten die vaak dichtbij elkaar liggen zijn b.v. Pruim, viooltje, perzik en abrikoos. Brons en goud kunnen je oogmake-up ook een mooie finish geven.

Vermijd, net als bij mensen met blauwe ogen, koele oogschaduw zoals blauw, wit, groen, pastelkleuren en dergelijke. Het kan je kleur uitwassen, waardoor je bleek lijkt. Voor mascara en eyeliner kun je zwart of donkerbruin proberen.

Oogschaduw voor bruine ogen

Degenen onder jullie die bruine ogen hebben, hebben veel geluk, want er zijn zoveel opties om ze te matchen met een goede oogschaduw. Omdat je ogen relatief neutraal zijn maar toch een warme toon hebben, kun je veel kleuren dragen.

Voor de natuurlijke uitstraling ligt het voor de hand om aardse kleuren te gebruiken, terwijl felle variaties van blauw, groen, bruin, goud, paars en grijs een extra accent kunnen toevoegen. Wanneer u een kleur kiest, moet u er echter rekening mee houden dat bruin warm is, dus een veilig evenwicht kan zijn om bij koele en lichte kleuren te blijven.

Mist u een palet met heldere en koele oogschaduw voor uw bruine ogen? Vind hier de juiste oogmake-up voor jouw oogkleur.

Oogschaduw voor grijze ogen 

Je ziet niet vaak grijze ogen, maar veel mensen met blauwe ogen hebben een zekere mate van grijs in hun ogen. De twee kleuren liggen grotendeels op dezelfde schaal, en daarom overlapt de bijpassende oogmake-up ook. Dit betekent wederom dat je oogschaduw wat warmte aan je gezicht moet toevoegen, waardoor bruin, koper en nude een mooi effect creëren.

Omdat grijs een subtielere oogkleur is, kun je het gemakkelijk meer gas geven met felle kleuren zoals paars en roze. Bij mascara en eyeliner contrasteert zwart mooi en heeft het een scherp kadereffect.

Mist u een palette met warme en heldere oogschaduw voor uw grijze ogen? Vind hier de juiste oogmake-up voor jouw oogkleur.