Huidverzorging

Droog borstelen tegen sinaasappelhuid – zo werkt het

De meesten van ons kennen ze wel. De kleine deukjes en bultjes op de dijen en billen. Cellulitis is een cosmetisch verschijnsel. Het is dus niet gevaarlijk, lichamelijk beperkend of schadelijk, maar het tast wel het gevoel van eigenwaarde van veel vrouwen (en mannen) aan. Ik kreeg cellulitis op jonge leeftijd en het is al […]

De meesten van ons kennen ze wel. De kleine deukjes en bultjes op de dijen en billen. Cellulitis is een cosmetisch verschijnsel. Het is dus niet gevaarlijk, lichamelijk beperkend of schadelijk, maar het tast wel het gevoel van eigenwaarde van veel vrouwen (en mannen) aan. Ik kreeg cellulitis op jonge leeftijd en het is al jaren een van mijn grootste onzekerheden. Cellulitis kan moeilijk zijn om er helemaal vanaf te komen, maar er zijn verschillende remedies die het kunnen verminderen. In deze post vertel ik je over een methode die ik heb getest – droog borstelen.

Wat is cellulitis?

Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het wordt sinaasappelhuid genoemd omdat de huid kuiltjes en bobbels heeft die kunnen lijken op de textuur van een sinaasappelhuid.

Cellulitis, in het kort, is een overvolle vetafzetting in het onderhuidse weefsel en komt het meest voor op de billen, dijen en buik. Iedereen kan er last van hebben, of je nu slank bent of overgewicht hebt. Sommigen krijgen er al in de puberteit mee te maken. Vaak is cellulitis genetisch bepaald. Dus als je moeder cellulitis heeft, zul je er zelf waarschijnlijk ook ooit last van krijgen. Leefstijl en leeftijd hebben echter ook invloed.

Wat is droog borstelen?

Droog borstelen wordt al honderden jaren gebruikt om de huid te verstevigen en het is een methode die wereldwijd door experts wordt aanbevolen. De meeste mensen gebruiken droog borstelen om sinaasappelhuid te voorkomen of te verminderen, maar de methode heeft ook veel andere goede eigenschappen:

  • Verwijdert afvalstoffen in het lichaam
  • Stimuleert het bindweefsel en het zenuwstelsel
  • Verhoogt de bloedcirculatie
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Helpt bij ingegroeide haren
  • Verbetert de weerstand van de huid

Er zijn dus veel goede redenen om een droge borstel te kopen. Droog borstelen is ook supermakkelijk en duurt niet langer dan 5 minuten.

Ik heb de droge borstel van The Organic Pharmacy gebruikt. Hij is hier verkrijgbaar voor een goede prijs.

Hoe werkt droog borstelen?

Droog borstelen verhoogt de bloedcirculatie en dit vermindert de vetcellen die cellulitis vormen.

Om resultaat te zien, is het belangrijk dat je de borstel elke dag gebruikt. Het moet gezegd worden dat cellulitis niet van de ene op de andere dag verdwijnt – hier moet je rekenen op minstens 3 maanden droogborstelen om significante resultaten te zien. Droogborstelen moet je ook volhouden als je je resultaten wilt behouden.

Resultaat

Droog borstelen was in het begin een bijzondere ervaring, maar ik merkte al snel dat ik aan het gevoel gewend raakte. Ik heb een maand lang elke dag getest met droog borstelen en ik merk nu al een verschil. Mijn huid voelt veel zachter en gladder aan en tegelijkertijd vind ik dat hij er gladder uitziet dan voorheen. Natuurlijk ben ik nog niet helemaal van cellulitis af, want dat heeft wat meer tijd nodig. Maar ik voel dat het goed is voor mijn huid en daarom ga ik ermee door.

Ik raad je ten zeerste aan om een droge borstel te proberen als je je lichaam wilt verzorgen en klaar wilt zijn voor de bikini.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende gradaties van cellulitis zijn en dat de huid ook van persoon tot persoon verschilt. Daarom kan ik niet garanderen dat je binnen dezelfde tijd dezelfde resultaten krijgt als ik. Maar heb geduld. Het zal uiteindelijk lonen.

Droog borstelen

De borstel heeft een lang handvat zodat je gemakkelijk het hele lichaam kunt bereiken. Om optimaal te profiteren van de eigenschappen van droog borstelen, moet je jezelf overal borstelen. Vermijd echter het borstelen van eczeem, wonden, verbrande huid, spataderen en bloedstolsels.

Het is het beste om met ronddraaiende bewegingen te borstelen, omdat je dan meer grip op het weefsel krijgt. Je kunt ook met lange rechte halen borstelen en alleen met ronddraaiende bewegingen op de buik en billen.

Begin zo ver mogelijk van je hart vandaan en werk naar boven toe. Begin bij de voeten en werk omhoog naar de benen en billen.

Borstel vervolgens je handen en armen.

Ga van de armen naar de buik en borst.

Borstel tot slot de rug. Begin bij de nek/schouders en werk omlaag naar de onderrug.

Huidverzorging na het droogborstelen

Maak het droogborstelen af met een hydraterende lichaamsverzorging. Je vindt hier een grote selectie goede vochtinbrengende crèmes. Mijn persoonlijke favoriete merk is Babor. Je krijgt hier echt goede kwaliteit en Barbor bij BEAUTYCOS heeft altijd gratis verzending. Vind ze hier!

Een kleine tip voor ongeduldigen

Ben je ongeduldig? Dan raad ik je aan om dry brushing te combineren met Vinosculpt Lift & Firm Body Cream van Caudalie. Deze crème heeft een verstevigend effect en hydrateert de huid tegelijkertijd.