Haarverzorging

Derfor ble jeg en Curly Girl

Ik heb altijd veel natuurlijke krullen gehad, maar door de jaren heen hebben kleur, hitte, enz. mijn haar veranderd in een droge hooiberg die niet veel krul had. Een vriend vertelde mij over de CG-methode en toen begon ik. Lees in dit artikel over Pia’s ervaringen met de Curly Girl Methode. Curly Girl – kortom […]

Ik heb altijd veel natuurlijke krullen gehad, maar door de jaren heen hebben kleur, hitte, enz. mijn haar veranderd in een droge hooiberg die niet veel krul had. Een vriend vertelde mij over de CG-methode en toen begon ik. Lees in dit artikel over Pia’s ervaringen met de Curly Girl Methode.

Curly Girl – kortom

De Curly Girl Methode is een heel bijzondere haarverzorgingsroutine voor iedereen die zijn natuurlijke golven en krullen wil benadrukken. De methode komt uit het boek van Lorraine Massey: Curly Girl: The Handbook, dat langzamerhand een wereldberoemd fenomeen is geworden en nu door mannen en vrouwen wereldwijd wordt gebruikt. De methode vermijdt onder meer het gebruik van shampoo en verwarmingsapparaten, die worden vervangen door onder meer conditioners en diverse stylingproducten zonder krulbeschadigende ingrediënten. Voor sommigen is het een uitgebreide methode, maar voor de meesten is het resultaat de moeite waard. Lees over Pia’s ervaringen met de Curly Girl Methode en zie de fantastische resultaten na slechts 4 maanden gebruik van de methode.

Pia´s Curly Girl Method

Hoe werd ik een Curly Girl?

“Ik heb altijd veel natuurlijke krullen gehad. Maar door de jaren heen hebben boten, kleur, hitte, etc. mijn haar veranderd in een droge hooiberg die niet meer veel krul had. Een vriend begon met de methode en vertelde me erover. “Ze spotte die tijd op Instagram. Ik werd nieuwsgierig, onderzocht het een beetje en begon stilletjes. Ik begon met kopen: zoals ik ben cowash en leave-in als begin, kocht ik een katoenen t-shirt en toen ging ik op pad. Het was waanzinnig wat er in korte tijd gebeurde.”
Pia volgt de methode nu al 4 maanden en ze merkt nu al dat haar krullen minder pluizig zijn en veel meer gedefinieerd.

Mijn tip voor de Curly Girl methode

  • Gebruik een katoenen T-shirt in plaats van een handdoek. (Knuffel met een T-shirt om overtollig water te verwijderen) na blootstelling. Het creëert voor mij veel meer gedefinieerde krullen.
  • Slaap met een satijn/zijden capuchon of een satijn/zijden kussensloop. Het is zachter voor het haar en beschadigt daardoor de krullen niet zoals katoen. Met het kapje kan ik mezelf soms zelfs besparen dat ik de volgende dag mijn haar moet doen… Hier kan ik mijn haar gewoon op zijn plek houden.
  • Als je je haar föhnt, doe dit dan altijd op de laagst mogelijke temperatuur. Houd het haar gerust 60 seconden of langer omhoog voordat u de diffuser verwijdert. Hierdoor ontstaat er minder kroezen.

Status na 4 maanden als Curly Girl

Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb…” Het duidelijke resultaat kwam pas echt nadat ik een groot deel van het doffe en droge haar had afgeknipt. Nu begin ik de krullen echt te definiëren, vanaf het begin heb ik zachtere krullen met veel veerkracht heb ik mijn haar verstevigd met een goedgekeurde CG-tintkleur die langer zou moeten meegaan dan gewone zilvershampoo. Dit bevindt zich echter nog in de testfase. Ik kijk ernaar uit om door te gaan met de methode en ben er zeker van dat de lange termijn de resultaten zullen fantastisch zijn.

Veel dank aan Pia, die graag haar verhaal en ervaringen met de Curly Girl Methode deelt. Dit blogbericht wordt voortdurend aangevuld met Pia’s ervaringen en goede tips en trucs.
Als je meer wilt weten over CG, kun je onze berichten lezen (Curly Girl-methode). Als je aan de slag wilt met de CG-methode, hebben we hier alle kennis verzameld die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Volg Pia op Instagram, waar ze foto’s en ervaringen uit het dagelijks leven als Curly Girl deelt: @Pia_susan