Haarverzorging

De waarheid over Olaplex nr. 3 – We hebben het getest!

“Een wondermiddel voor het haar” Zo klinkt het bij professionele kappers over de hele wereld. Olaplex is een behandeling die in een paar jaar tijd heel bekend en erkend is geworden. Maar waarom? Misschien heb je net als ik bij de kapper in de stoel gezeten en geluisterd naar de kapper die vertelde hoe geweldig […]

“Een wondermiddel voor het haar”

Zo klinkt het bij professionele kappers over de hele wereld. Olaplex is een behandeling die in een paar jaar tijd heel bekend en erkend is geworden. Maar waarom? Misschien heb je net als ik bij de kapper in de stoel gezeten en geluisterd naar de kapper die vertelde hoe geweldig een Olaplex-behandeling voor je haar zou zijn. En je hebt waarschijnlijk gedacht: “Is het het geld waard?”.

Ik heb de Olaplex haarbehandeling getest en ben wijzer geworden! Dus ik hoop dat deze post jou ook een beetje wijzer maakt. Maar eerst de basis…

Wat is Olaplex?

Olaplex is het enige product op de markt dat gebruik maakt van een zeer speciale molecule om de gebroken zwavel- en zoutverbindingen in het haar weer op te bouwen. Wanneer haar wordt blootgesteld aan hitte en chemische behandelingen, verzwakt het en heeft het de neiging om te breken. Door Olaplex te gebruiken, wordt de schade echter aanzienlijk verminderd.

Alle producten bevatten hetzelfde hoofdingrediënt, maar in verschillende doseringen. Een complete Olaplex behandeling bestaat uit drie stappen. Het startpunt is Olaplex Nr. 1 en 2, die ontwikkeld zijn voor professioneel salongebruik. De laatste stap, Olaplex Nr. 3, is bedoeld voor later thuisgebruik. Je kunt echter ook alle producten kopen voor thuisgebruik en er zelf op eigen risico mee experimenteren.

Je kunt alle Olaplex producten hier vinden!

Stap 1 en 2: Olaplex No. 1 + No. 2 

Als je je haar extra verzorging wilt geven in combinatie met een chemische behandeling, dan zijn Olaplex Nr. 1 en 2 precies wat je nodig hebt. Olaplex No. 1 Bond Multiplier wordt gebruikt in combinatie met chemische behandelingen en heeft als doel het haar te beschermen en te herstellen tijdens de behandeling. Olaplex No. 2 Bond Perfector wordt gebruikt na de chemische behandeling om de sterkte en structuur van het haar te herstellen. Het is geen vereiste dat je een chemische behandeling hebt ondergaan om de producten te gebruiken, maar dit is wel het punt waarop je echt een verschil kunt voelen. Beide producten kunnen echter ook als “stand alone” worden gebruikt als je haar beschadigd is en een oppepper nodig heeft.

Stap 3: Olaplex No. 3 

Olaplex No 3 Hair Perfector is de derde stap van het proces. Het kan met voordeel worden gebruikt na stap 1 en 2, omdat dit het effect verlengt. Het is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en is geschikt voor alle haartypes. Het is echter het beste voor gebroken en beschadigd haar. Het product is een voedende en versterkende haarbehandeling. Olaplex is echter niet te vergelijken met andere kuren, omdat het een langdurig effect heeft, in tegenstelling tot een reguliere kuur die vaak een tijdelijk effect heeft.

En nu waar het echt om gaat …

De grote test – werkt het?

Ik heb Olaplex nr. 3 getest!

Na een paar koude wintermaanden zonder kapper was mijn haar droog en dof geworden. Na 4 weken gebruik van de Olaplex behandeling ziet mijn haar er al veel levendiger en gezonder uit. Voor dagelijks gebruik föhn en steil ik mijn haar omdat het de neiging heeft om op sommige plekken te golven – maar dit is helemaal niet meer nodig. Het is veel gemakkelijker geworden om het haar te kammen en ik heb minder gespleten haarpunten.

Dus de conclusie is JA – het werkt en ik denk dat het het geld waard is! Dus als je je haar kleurt of dagelijks een föhn / stijltang gebruikt, kan dit product je nieuwe beste vriend worden. Natuurlijk kan ik niet garanderen dat het effect voor jou hetzelfde zal zijn als voor mij, omdat alle haar individueel is en het resultaat afhangt van de geschiedenis van het haar.

Voor en na

Beide foto’s zijn genomen na het wassen en föhnen van het haar. Ik heb geen stijltang of verzachter gebruikt. Na slechts 4 weken gebruik van Olaplex No. 3!

Gebruik van Olaplex nr. 3

  • Breng de behandeling aan op handdoekdroog haar en laat het 10 tot 30 minuten intrekken. Ik verdeel het product door mijn haar met een kam.
  • Spoel de behandeling uit en was het haar zoals gewoonlijk. Hier wordt aangeraden om Olaplex shampoo en conditioner te gebruiken voor een optimaal effect. Je kunt echter ook je gebruikelijke shampoo en conditioner gebruiken zonder problemen.
  • Gebruik de behandeling één keer per week. Als je haar erg beschadigd is, is het aan te raden om het drie keer per week te gebruiken. De houdbaarheid van het product hangt af van hoe lang je haar is en hoeveel haar je hebt en hoe vaak je de behandeling gebruikt.

Vind Olaplex hier!