Make-up

Bruidsmake-up zelf doen

Als je je eigen bruidsmake-up wilt aanbrengen of een vriendin wilt vragen je te helpen, vind je hier doe-het-zelf-instructies voor een klassieke en natuurlijke, maar verbluffende look.

Als je je eigen bruidsmake-up wilt aanbrengen of een vriendin wilt vragen je te helpen, vind je hier doe-het-zelf-instructies voor een klassieke en natuurlijke, maar verbluffende look.

Hoewel de smaak van make-up van persoon tot persoon verschilt, willen veel bruiden een eenvoudige look die past bij een witte trouwjurk op hun grote dag.

We laten je de beste (en snelste) manier zien om de huid voor te bereiden op make-up, laten je de gemakkelijkste technieken zien en laten je kennismaken met producten die je make-up dag en nacht laten zitten.

Huidverzorging is het allerbelangrijkste

Als je op de grote dag een egale en vlekkeloze make-up wilt, is het belangrijk om je huid van tevoren te verzorgen. Een goed verzorgde huid is de sleutel tot perfecte make-up. Dus neem in de dagen voor je bruiloft wat extra tijd om je huid te hydrateren.

Begin een paar weken voor de bruiloft met een goed hydraterend masker en gebruik het een keer per week.

Hoewel je het als bruid erg druk hebt en erg opgewonden bent over de bruiloft, waardoor je ‘s nachts niet veel slaapt, kun je niet onderschatten hoe belangrijk schoonheidsslaapjes zijn. Als je merkt dat je gewoon niet kunt slapen, kun je je gezwollen ogen kalmeren en wallen onder je ogen verminderen met een oogcrème of oogserum.

Een paar goede tips

  • Probeer diepgaande reinigingsbehandelingen zoveel mogelijk te vermijden in de week voor de bruiloft, omdat de huid bijzonder gevoelig kan zijn als ze gestrest is.
  • Trek de trouwjurk pas aan als je op de trouwdag helemaal klaar bent met je make-up. Er mogen geen make-upresten achterblijven op de jurk.
  • Het is bijna altijd het beste om te kiezen voor een klassieke make-up, met goud-, bruin- of roze tinten. Dit geeft het beste resultaat als je een witte of heel lichte trouwjurk wilt dragen.
  • Gouden en roze tinten accentueren blauwe en groene ogen.
  • Als je donkere ogen hebt, kun je een uitgebreid kleurenpalet gebruiken.
  • Concentreer je op slechts één deel van het gezicht: ogen of lippen. Als je een opvallende lipkleur gebruikt, zoals rood, verzacht dan de oogmake-up en andersom.
  • Bruidsmake-up gaat over het algemeen over het kiezen van een eenvoudige en elegante uitdrukking.

Begin met het aanbrengen van een vlakke basis

Na de huidverzorging is het belangrijk om een goede primer te gebruiken, zodat de make-up gelijkmatig op de huid wordt aangebracht en langer blijft zitten.

Begin met een concealer en breng deze aan op de benodigde gebieden, bijvoorbeeld onder de ogen, rond de ogen, op de kin en eventueel de lippen.

Breng vervolgens een goede foundation aan die een mat resultaat geeft zodat de huid niet glimt op foto’s, een hoge dekking heeft en lang blijft zitten. Dit kan bijvoorbeeld L’Oréal Infallibe 24-Matte Foundation zijn, die een fris gevoel geeft en tot 24 uur blijft zitten.

Loreal infallible 24h- matte 24 golden beige 35ml

Maak het af met een goede poeder die ook goed dekt en lang blijft zitten.

Krijg een frisse look met highlighter

Een goede highlighter accentueert wat je wilt op je gezicht, geeft veel gloed en is essentieel voor een bruiloft waar veel foto’s worden gemaakt. Highlighters zijn er in verschillende tinten, dus je moet er een vinden die bij je huidskleur past. Als je twijfelt over de kleur, kun je niet verkeerd gaan met een lichte highlighter omdat die een frisse gloed geeft. Probeer bijvoorbeeld E.l.f. Highlighter in de kleur Moonlight Pearls, die ook wat glans toevoegt.

Breng de highlighter aan op de neusbrug, onder de wenkbrauwen, boven de jukbeenderen en direct boven de bovenlip of waar je maar wilt om de gelaatstrekken te accentueren.

Ogen

Begin met het tekenen van je wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood, zowel rondom de wenkbrauwen om ze vorm te geven als om ze omhoog te tekenen. Gebruik vervolgens een wenkbrauwgel om de wenkbrauwen vorm te geven en te fixeren. Dit zorgt er ook voor dat je wenkbrauwen de hele dag en nacht mooi blijven.
Een goede tip is om je wenkbrauwen een week voor je trouwdag te kleuren met wenkbrauwverf. Zo kun je ze overdag gemakkelijk bijtekenen.

Zoals eerder gezegd, raden we lichte en heldere tinten aan voor de ogen, vooral als je lichte ogen hebt. Als je dapper bent en de technieken onder de knie hebt, kun je gemakkelijk een kleurenpalet zoals E.l.f. Eyeshadow Palette, dat verkrijgbaar is in heerlijke nude- en aardetinten.

elf eyeshadow palette - need it nude 83328

Als je het eenvoudig wilt houden en misschien niet veel tijd op een dag hebt, kun je gewoon een mooie lichte oogschaduw gebruiken, het liefst met wat glans zoals NYX Baked Shadows.

Nyx baked shadow Easy rider

Nyx baked shadow Euphoria
Nyx baked shadow supernova
Nyx baked shadow shira

Wat de wimpers betreft, kun je kiezen voor een mascara die zowel volheid als lengte geeft. Een goede tip is om een waterproof mascara te gebruiken, want je kunt verwachten dat je tijdens de ceremonie een traantje of twee zult laten. Als je extra lengte en volume wilt, kun je ook valse wimpers gebruiken. Deze moeten met lijm worden aangebracht of worden al met lijm meegeleverd.

Lippen

Meestal kiest de bruid een lichte en neutrale kleur voor de lippen, omdat die het beste past bij een natuurlijke en klassieke look. Je kunt echter ook een lichtroze of perzikkleurige tint gebruiken, afhankelijk van je oogkleur. Sommigen houden van een matte lippenstift omdat die de hele dag blijft zitten. Anderen kiezen voor een glanzende lipgloss omdat die je look fris maakt en er goed uitziet op foto’s.

Wangen

Naast een highlighter om de jukbeenderen te accentueren, is het vaak leuk om wat kleur aan de wangen toe te voegen met een natuurlijke en lichte blush om een frisse look te creëren.

Gebruik gerust een zachtroze of perzikkleur om de wangen een beetje te accentueren.

NYX Powder Blush en voeg een beetje kleur toe voor een natuurlijk resultaat. Breng eerst maar een klein beetje blush aan en verhoog daarna de intensiteit zodat je niet te veel op je wangen krijgt.

NYX powder blush pinched

NYX powder blush peach
NYX powder blush muave

Gebruik een finishing spray om ervoor te zorgen dat de make-up lang houdt

Een setting spray is net zo belangrijk als een primer, omdat het de make-up op zijn plaats houdt en ervoor zorgt dat deze langer blijft zitten en niet vervaagt.