Huidverzorging

Bestrijd zonnebrand

De meesten van ons kunnen de zon prima verdragen (in gematigde hoeveelheden). Als we te veel zon krijgen, verbranden we. Er zijn echter mensen die overgevoelig zijn voor de zonnestralen en al na een kort verblijf in de zon kunnen verbranden. Wat is zonnebrand? Zonnebrand wordt vaak gezien als een rode, jeukende uitslag op de […]

De meesten van ons kunnen de zon prima verdragen (in gematigde hoeveelheden). Als we te veel zon krijgen, verbranden we. Er zijn echter mensen die overgevoelig zijn voor de zonnestralen en al na een kort verblijf in de zon kunnen verbranden.

Wat is zonnebrand?

Zonnebrand wordt vaak gezien als een rode, jeukende uitslag op de huid. Vaak wordt dit gezien als rode bultjes of kleine blaasjes. De uitslag ontstaat al na een paar uur in de zon, maar kan pas 1-2 dagen na blootstelling aan de zon optreden.

Symptomen verschijnen meestal in de lente en zomer, wanneer de huid nog geen tijd heeft gehad om aan de zonnestralen te wennen. Zonnebrand is een soort allergische reactie op de UV-straling van de zon en is erg vervelend omdat het veel jeukt.

Symptomen van zonnebrand:

  • Roodheid van de huid
  • Kleine belletjes
  • jeuk
  • Brandende huid
  • Zwelling en puistjes

Zonnebrand verdwijnt na een paar dagen zonder blootstelling aan de zon. Sommigen zullen ook merken dat de zonnebrand in de zomer stopt als de huid aan de zon gewend raakt, maar voor velen is dit iets waar ze de hele zomer last van hebben.

Gelukkig kun je op verschillende manieren van zonnebrand afkomen.

Annette’s ervaringen met zonnebrand

Ik ben als tiener plotseling verbrand door de zon en heb er een paar jaar last van gehad, maar daarna verdwenen de symptomen plotseling en heb ik het jarenlang goed volgehouden. Helaas kwam tijdens een vakantie in Lissabon een paar jaar geleden het zonneeczeem weer naar boven.

Ik heb blaren en bultjes over mijn hele lichaam die opzwellen en prikken, samen met vreselijke jeuk. Het was verschrikkelijk en ik had niets bij me om het te verzachten of te behandelen. De huid brandde en deed pijn, ook al was ik bedekt.

Na de vakantie ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Ik ontdekte dat zonnebrandcrème met olie puistjes kan veroorzaken. Ook kwam ik erachter dat bijvoorbeeld bètacaroteen zonneeczeem kan helpen voorkomen. Bovendien helpt een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF de huid te beschermen en tegelijkertijd het risico op puistjes te verminderen.

Ik weet niet waarom, ik ben plotseling verbrand door de zon, maar helaas is het een deel van mijn leven geworden zodra de zon schijnt. Daarom ben ik altijd voorbereid met voedingssupplementen.

Mijn advies is om de zon te respecteren.

Annette Svendsen

Bereid de huid voor met bètacaroteen

Bètacaroteen is een voorloper van vitamine A, die een celregenererend effect heeft. Wanneer het lichaam een ​​tekort aan vitamine A heeft, wordt bèta-caroteen omgezet in precies de hoeveelheid vitamine A die je nodig hebt en werkt het daardoor als zonnebrandcrème.

De bèta-caroteen geeft het onderhuidse weefsel een gouden kleur, waardoor de kans op brandwonden kleiner wordt en de huid de perfecte kleur in de zon krijgt.

Plant Beta Factor van Berthelsen is een tablet die de huid voorbereidt op de zomerzon. De tablet zorgt voor een mooie en heerlijke glans en beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door hun stralen. Het product draagt ​​bij aan een gezonde en normale huid, bevordert de collageenproductie en maakt de huid beter bestand tegen oxidatieve stress.

Berthelsen BetaFactor

Beauty Bear Tan Vitamins zijn geweldige wijngummies die de huid helpen de perfecte bruine kleur te bereiken. Deze bevatten vitamine C en bètacaroteen. Het is een voedingssupplement dat de huid helpt zich voor te bereiden op de zon en tegelijkertijd een langduriger bruine kleur geeft.

Beauty Bear Tan

Het allerbelangrijkste als het gaat om zonne-eczeem en zonnebrand in het algemeen, is om aan de zon te denken. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème gebruikt als u in de zon gaat, of u nu thuis bent of op vakantie in het zuiden. Wees niet bang om een ​​hoge SPF te gebruiken. Vergeet niet om na het zwemmen zonnebrandcrème aan te brengen en uw zonneproducten elke zomer te vervangen om te voorkomen dat ze oud worden en hun effectiviteit verliezen.

Als u zonnebrand vermoedt of advies wilt over de behandeling en preventie, raden wij u aan contact op te nemen met uw arts.

Beautycos wenst u een fijne zomer.