Huidverzorging

Bestrijd cellulitis voor eens en altijd

Sommige vrouwen (en mannen) hebben last van cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het komt vooral voor op de billen, dijen en buik. Gelukkig kun je dit voorkomen en behandelen als je de juiste trucjes kent.

Sommige vrouwen (en mannen) hebben last van cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het komt vooral voor op de billen, dijen en buik. Gelukkig kun je dit voorkomen en behandelen als je de juiste trucjes kent.

Wat is cellulitis?

Cellulitis, of sinaasappelhuid, is vet dat zich heeft opgehoopt, waardoor de structuur van de huid verandert. Het vet zit ingekapseld in kleine holtes tussen de spieren en de opperhuid. Naarmate we ouder worden, wordt het bindweefsel stijver en begint het samen te trekken, waardoor kleine putjes in de huid ontstaan die we sinaasappelhuid noemen. Door te bewegen, gezond te eten en een van de vele anticellulitisproducten te gebruiken, kunnen we sinaasappelhuid voorkomen en bestrijden.

(Suggesties voor huidverzorgingsproducten tegen cellulitis vind je aan het einde van dit bericht).

Droog borstelen tegen sinaasappelhuid

Het gebruik van een droge borstel is over het algemeen een van de beste dingen die je voor je huid kunt doen. Het gaat niet alleen cellulitis tegen, maar helpt het lichaam ook om afvalstoffen af te voeren, verhoogt de bloedcirculatie, bevordert de spijsvertering en houdt de huid in vorm. De heerlijke huidborstel met natuurlijke haren van The Organic Pharmacy is een goede droge borstel die de huid effectief en zacht scrubt. Het optimaliseert ook de opname door de huid van verzorgingsproducten en in dit geval je anti-cellulitisproducten.

Wat is droog borstelen?

Droogborstelen is een eeuwenoude methode die wordt gebruikt in combinatie met schoonheidsbehandelingen en massages. Met de droge borstel streel je de huid, verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de bloedsomloop en reinig je de huid van afvalstoffen. Droog borstelen stimuleert de bloedcirculatie naar de vetcellen die oneffenheden in je huid veroorzaken – vooral op de billen, buik en dijen.

Toepassing:

Als je resultaten wilt zien, raden we aan om elke dag droog te borstelen, maar verwacht pas na 3 maanden resultaat. Een goede gewoonte is om van droogborstelen een onderdeel van je ochtendroutine te maken voordat je gaat douchen. Zo kun je gemakkelijk de dode huidcellen afspoelen en fris aan de dag beginnen. Gebruik de borstel op een droge huid en borstel met kleine cirkelvormige bewegingen van beneden naar boven richting het hart, behalve op de rug, waar je naar beneden moet borstelen richting de onderrug. Als je de borstel op de buik moet gebruiken, is het aan te raden om met de klok mee te borstelen. Dit stimuleert de spijsvertering. Borstel dagelijks ongeveer 5 – 10 minuten voor het beste resultaat. Vermijd het borstelen van eczeem, spataderen en blauwe plekken.

Dermaroller

Een dermaroller bestaat uit veel kleine naaldjes die zachtjes over de huid worden gerold. De technologie wordt micro-needling genoemd en geeft je huid een gladder oppervlak. De methode wordt ook gebruikt om pigmentschade, littekens, ruwe huidtextuur, tekenen van veroudering zoals rimpels en lijntjes, enz. te verbeteren. De methode creëert gecontroleerde microgaatjes in de huid om de celvorming en natuurlijke huidregeneratie te stimuleren. Dit resulteert in een egale teint, verbeterde elasticiteit en collageenproductie.

Dermaroller voor het lichaam

Naast het verminderen van cellulitis bestrijdt een body roller ook littekenweefsel, zonneschade, pigmentstoornissen, rimpels en huidverslapping.
Wij raden de DM Skincare Dermaroller voor het lichaam aan, die gemakkelijk te gebruiken is op het lichaam en comfortabel aanvoelt in je hand terwijl je hem over de huid rolt.

Toepassing

Zorg er altijd voor dat je de dermaroller desinfecteert voor en na gebruik. Gebruik de dermaroller na desinfectie ongeveer 1 minuut op een schone en droge huid. Gebruik de dermaroller systematisch van boven naar beneden en van beneden naar boven. Vergeet niet om de dermaroller op te tillen als je van richting verandert. Houd de dermaroller lichtjes vast en ga er voorzichtig mee over de huid. Na de behandeling moet je een vochtinbrengende crème gebruiken. Zorg ervoor dat je de dermaroller niet over geïrriteerde huid rolt of over gebieden waar je duidelijk bloedpropjes kunt zien.

LET OP! Cellulitis (sinaasappelhuid) wordt vaak verward met cellulitis. Cellulitis is een bacteriële infectie van de huid.