Kinderen

Bereid je voor op je baby

Voor aanstaande ouders kan het een jungle zijn om uit te zoeken wat ze moeten kopen als ze een nieuw klein persoontje verwachten. We hebben onze favorieten op het gebied van verzorging en accessoires die baby en ouders nodig hebben in de eerste tijd als nieuw gezin duidelijk op een rijtje gezet.

Voor aanstaande ouders kan het een jungle zijn om uit te zoeken wat ze moeten kopen als ze een nieuw klein persoontje verwachten. We hebben onze favorieten op het gebied van verzorging en accessoires die baby en ouders nodig hebben in de eerste tijd als nieuw gezin duidelijk op een rijtje gezet.

Veilig slapen voor kinderen en ouders

In de eerste dagen is slaap meestal schaars voor de ouders en soms ook voor de baby. Daarom is het zo belangrijk om diep, veilig en rustig te slapen.

Een goede en eenvoudige babyfoon is goud waard! Daarom staat hij bovenaan de lijst van dingen die we nieuwe ouders aanraden.

Niet iedereen heeft het geluk zo te wonen dat ze de baby kunnen horen slapen – zowel buiten als binnen. En als je de kleine in een andere kamer hebt, is het geweldig om hun slaap in de gaten te kunnen houden via babyfoons. Deze twee van Philips zijn prachtig en hebben veel slimme functies. De linker heeft zelfs de Duitse Stiftung Warentest gewonnen.

Massageolie

Veel ouders geven graag een kleine babymassage als onderdeel van hun verwenroutine, en dan komt een verzorgende massageolie goed van pas. De juiste van Milk & Co Baby bevat ook wat kalmerende lavendel. Je kunt het kalmerende effect van lavendel ook als roomspray gebruiken.

Luiers verschonen en verzorgen

Iedereen met jonge kinderen weet dat persoonlijke hygiëne voor kinderen een beetje een gekke paradox is. Aan de ene kant zijn baby’s van nature zacht en mooi. Ze zweten niet, ze zijn nog niet groot genoeg om echt vuil onder hun nagels en overal te krijgen, en het is echt het beste om niet te veel te knoeien met hun natuurlijke omgeving. Aan de andere kant is er luieruitslag, littekens, babyacne enzovoort, enzovoort.

Het compromis dat de meeste mensen moeten sluiten, is een zo zacht mogelijke verzorging die de natuurlijke balans van de babyhuid helpt versterken en herstellen.

Voor kleine, malse bodems

Soms is het onvermijdelijk dat de billetjes van de baby het beu worden om in de luier opgesloten te zitten en steeds opnieuw gewassen te worden. En dan wordt het rood en pijnlijk.

Voor het hele lichaam

Een milde crème of lotion voor lichaam en gezicht is ook fijn om bij de hand te hebben. Gebruik het voor droge plekjes, voor een lekkere massage, voor mama of papa, enz. En vergeet de zonnecrème niet als je buiten bent.

Gelukkig in bad

In bad gaan is een van de leukste activiteiten die je met je baby kunt doen als iedereen er net aan gewend is en zich veilig voelt. Je hebt goed oogcontact met je baby en kunt een kleine massage geven. De baby kan spelen en zijn lichaam anders gebruiken dan op de grond of in je armen.

Shampoo en douchegel

Babyolie

Olie is heerlijk tijdens en na het baden omdat het hydrateert en beschermt op een heel andere manier dan crèmes op waterbasis. Een paar druppels olie in bad voorkomt dat de babyhuid uitdroogt als er zeep wordt gebruikt. Het kan ook worden gebruikt om littekens op de hoofdhuid te behandelen.

Voor de moeder

Laten we niet vergeten dat de moeder ook wat zorg en verwennerij nodig heeft, zowel voor als na de geboorte van de baby. Hormonale veranderingen en onregelmatige slaap kunnen betekenen dat je je gebruikelijke schoonheidsroutine moet veranderen om je goed te voelen.

Als je geen tijd of energie hebt om te douchen, is er niets beter dan effectieve huidverzorging die snelle, betrouwbare resultaten levert zonder veel moeite. Hier zijn een aantal must-have producten die je kunt gebruiken met vier uur onsamenhangende slaap en één hand achter je rug – mocht dat nodig zijn.

Jij kent jouw behoeften en die van je kind het beste, dus we hopen dat je inspiratie hebt opgedaan voor wat jouw gezin leuk en nuttig kan vinden. Voel je vrij om vragen te stellen in de reacties hieronder of om je eigen aanbevelingen te doen.

We wensen je een mooie dag en vele vredige nachten.