Gezondheid

5 simpele tips voor een gezondere levensstijl

We besteden speciale aandacht aan gezondheid. Een gezondere levensstijl geeft je meer energie en maakt je gelukkiger en mooier. We hebben 5 goede tips verzameld voor kleine veranderingen die je gemakkelijk kunt doorvoeren in je dagelijkse leven – zodat je gezonder kunt leven.

We besteden speciale aandacht aan gezondheid. Een gezondere levensstijl geeft je meer energie en maakt je gelukkiger en mooier. We hebben 5 goede tips verzameld voor kleine veranderingen die je gemakkelijk kunt doorvoeren in je dagelijkse leven – zodat je gezonder kunt leven.

5 nemme tips til en sundere livsstil

Breng je bloedsuiker in balans

Als je de dag goed begint, is het gemakkelijker om de rest van de dag een gezonde lijn aan te houden. Daarom is het belangrijk om een verstandig ontbijt te eten dat je bloedsuikerspiegel stabiel houdt, zodat je geen zin hebt om de hele dag te snoepen en te “zondigen”. Dit maakt het makkelijker om verstandige maaltijden en snacks te kiezen als je bloedsuikerspiegel stabiel is en je niet in een achtbaan van suikerschokken en uitputting zit.

Een gezond en bloedsuikerstabiel ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit eieren of havermout – plus wat groenten of een beetje fruit. Op dit moment is chia pudding helemaal in, en daar zijn verschillende goede redenen voor.

Chiazaden zitten vol gezonde antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten ook veel vezels en omega-3 vetzuren en zijn supermakkelijk te bereiden.

Hoe maak je chia pudding

  • Meng 2 el. Chiazaadjes met 2 dl. Kokosmelk (of een andere soort melk die je lekker vindt).
  • Zet het papmengsel een nacht in de koelkast.
  • Roer de pap erdoor (eventueel met een beetje vanillepoeder) en versier met je favoriete topping.
  • Eet smakelijk!

Je kunt de pap aanvullen met bessen en noten. Of je kunt er wat gries of muesli overheen strooien om het extra vullend en gezond te maken.

5 nemme tips til en sundere livsstil

5 nemme tips til en sundere livsstil

Beweeg elke dag 30 minuten

Velen van ons brengen meerdere uren per dag door in een zittend beroep of met beperkte beweging. En het is verleidelijk om in de zetel weg te zakken wanneer we eindelijk wat vrije tijd hebben van ons dagelijkse werk.

Probeer niettemin elke dag wat beweging te krijgen. Of het nu een wandeling is, een rondje hardlopen, wat oefeningen op de vloer van de woonkamer (yoga, stretching of gereedschapsoefeningen) of iets dergelijks.

Tip: Het is vaak gemakkelijker om beweging in je dagelijkse routine op te nemen. U kunt bijvoorbeeld naar beneden lopen om boodschappen te doen in plaats van met de auto. Of stap één of twee haltes eerder uit de bus dan normaal, zodat u in plaats daarvan naar huis kunt lopen. Zoek manieren om te bewegen die in je leven passen.

Het ideaal zou natuurlijk zijn om één of meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, maar zelfs dat kan voor velen een groot ongemak – of bijna een blok aan het been – zijn. Vergeet “perfect trainen” en richt je in plaats daarvan op “weinig maar goed”.


5 nemme tips til en sundere livsstil

De hoeveelheid allergenen verminderen

Je kunt je omgeving ook gezonder maken door de hoeveelheid allergene stoffen in je huis te minimaliseren. Je kunt dit eenvoudig doen door de meest gebruikte schoonmaak- en verzorgingsproducten te vervangen door natuurlijke, geurvrije en allergievriendelijke alternatieven.

Nog maar een paar jaar geleden was het moeilijk om echt goede, allergievriendelijke producten voor lichaamsverzorging te vinden. Gelukkig hebben fabrikanten zich nu gerealiseerd hoe belangrijk het is om producten aan te bieden die iedereen veilig kan gebruiken en die dezelfde resultaten leveren als conventionele verzorgingsproducten.

Een paar geweldige voorbeelden van gezonde haar- en huidverzorging die resultaat oplevert, zijn deze twee verzorgingsseries: John Masters Organics Bare en Danish Trontveit Pure Attitude.

5 nemme tips til en sundere livsstil

John Masters Organics Bare assortiment is biologisch en parfumvrij..Shampoo, Detangler (balsam)

5 nemme tips til en sundere livsstil

De Trontveit “Pure Attitude” lijn is sulfaat-, parabeen- en parfumvrij.


5 nemme tips til en sundere livsstil

Neem een rustige pauze

Je moet niet vergeten dat echte gezondheid ook een goede geestelijke gezondheid omvat. We leven in een wereld waarin alles heel snel gaat en er altijd wel iets te doen is. We zijn gewend geraakt aan veel lawaai en prikkels en zoeken het vaak op als het “te stil” wordt. We luisteren naar muziek en podcasts, kijken tv en scrollen tegelijkertijd op onze telefoon.

Het is echter enorm belangrijk om tussendoor alleen te zijn met je gedachten en je geest een echte pauze te gunnen. Je kunt het meditatie noemen of gewoon stille tijd – maar het gaat erom dat je de tijd neemt om rust en vrede te creëren in je veelheid aan gedachten. Het biedt winst en helpt je ook om betere beslissingen te nemen over gezondheid, maaltijden, enz. omdat je de tijd hebt gehad om je ware behoeften en verlangens te voelen.

Deze tip kan ook goed gecombineerd worden met de 30 minuten activiteit uit tip 2.


5 nemme tips til en sundere livsstil

Aanvulling met voedingssupplementen en vitaminen

Een laatste en zeer eenvoudige manier om het lichaam in balans te brengen is het toevoegen van supplementen en vitamines aan je dieet.

Het is natuurlijk heel individueel wat je nodig hebt om aan te vullen, dus het is een goed idee om met je arts te praten en op internet te zoeken naar informatie over waar de verschillende vitamines en supplementen je kunnen helpen.

Zoek in de winkel: Voedingssupplementen
We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om een aantal nieuwe gezonde gewoontes in te voeren in je dagelijkse leven. Een fijne gezondheidsdag!